16. 8. 2025   |   svátek má Jáchym
 

Pomazánka z makrely

Název Množství a jednotka
makrela uzená 1 ks
máslo 100 g
sůl
cibule 1/2
hořčice 1 lžička
Zobrazit všechny ingredience

snídaně
Porce: 1
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Uzenou makrelu obereme, přidáme změklé máslo a vymícháme dohladka. Můžeme přidat lžičku hořčice, pepř, nakrájenou cibulku, případně dosolit.


 


RECEPTY

Olejové koláčky

Postup: Rozinky si namočíme do rumu.,V mléce si rozmícháme droždí. Do mísy prosejeme... zobrazit recept

RECEPTY

Křenová omáčka s uzeným masem

Postup: V osolené vodě uvaříme uzené maso, můžeme použít uzený jazyk, doba vaření bude... zobrazit recept

RECEPTY

Kotlety na šlehačce

Postup: Kotlety (s kostí nebo bez, je to jedno) zlehka naklepeme, mírně osolíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Střapáči

Postup: Na vále smícháme všechny sypké přísady, uprostřed uděláme důlek, vklepneme do... zobrazit recept

RECEPTY

Mořská štika na rozmarýnu

Postup: Mořskou štiku očistíme a opatrně zbavíme páteře – ostrým nožem lehce... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

RESTAURACE

Pod Radničním kolem

V samém historickém centru jihomoravské metropole nabízíme posezenív tradičním...